Norpparalli


Norpparalli on lapsille ja nuorille yhteinen kilpailumuoto, jossa leikkimielisyys korostuu. Norpparalli on lapsille ja nuorille mieleenpainuva , hauska ja myöskin juhlava tapahtuma.
Valtakunnallisella tasolla norpparalleja järjestetään vuosittain keväällä ja syksyllä. Sukellusseurat järjestävät myös omia alueellisia norpparalleja joihin osallistuu yleensä lähialueen sukelluseurojen lapsia ja nuoria.

Norpparallin sarjat
 • tytöt ja pojat 7-9v.
 • tytöt ja pojat 10-12v.
 • tytöt ja pojat 13-15v.

  Kilpailun toteutus

  Kilpailu viedään läpi joko parisuorituksena tai yksilösuorituksena. Kilpailijat eivät tiedä rataa eivätkä tehtäviä etukäteen. Radalla on yleensä tehtäviä 4-5 ja yksittäisen suorituksen kesto vaihtelee tehtävien vaikeusasteesta riippuen. Norpparalli kehittää erityisesti parityöskentelyä ja sitä voidaan käyttää myös taitojen kehittämiseen ja testaamiseen.

  Rallin tehtäviä laadittaessa otetaan huomioon seuraavia asioita:

 • tietoa ja taito, esim. sukellusaiheiset tai vesillä liikkumiseen liittyvät kysymykset, solmut jne.
 • tekniikka, esim. liikesarjat, joissa yhdistyy moni samanaikainen tekeminen
 • ketteryys ja koordinaatiokyky, esim. kuperkeikat eteen ja taaksepäin
 • nopeus ja voima, esim. uintiosuus tai potkut ja käsivedot vastuksia käyttänen

  Alkuun sijoitetaan hitaat, taitoa vaativat ja loppuun voimaa vaativat ja nopeat tehtävät.

  Parityöskentelyn kehittämiseen perustuva norpparalli voidaan toteuttaa esim. merirosvotarinalla maustettuna ja yksilösuoritukseen perustuvan norpparallin voi toteuttaa myös joukkuekilpailuna.

  Palkitseminen
  Norpparallissa ei korosteta kilpailijoiden sijoittumista vaan tarkoitus on, että tapahtuma on erityisesti hauska ja leikkimielinen. Kilpailijoiden palkitseminen vaihtelee rallikohtaisesti. Norpparallin järjestävä seura saattaa palkita kolme parhaiten sijoittunutta tai palkita / muistaa kaikkia osallistujia esim. suklaalevyllä tai t-paidalla.

  25.6.2002